Meet KIDWANA

EN / NL

KIDWANA


Kracht & positiviteit

Artiest Tako Pereboom werd geboren in Addis Abeba, de hoofdstad van Ethiopië, waar hij nog mooie herinneringen aan heeft overgehouden. De eerste jaren verbleef hij in een kinderhuis en toen hij 5 jaar was, werd Tako geadopteerd. Hij groeide op in Kampen waar hij het niet altijd makkelijk te verduren had door racisme en discriminatie die hij van dichtbij meemaakte. Ondanks deze tegenslagen is Tako altijd sterk in zijn schoenen blijven staan. 


De boodschap die hij aan eenieder wil meegeven is: Probeer altijd negativiteit om te zetten in positiviteit. In plaats dat men denkt; waarom overkomt mij dit? Accepteer het en maak er iets positiefs van. Uiteindelijk is het van belang hoe er met de situatie wordt omgegaan. 


Jongeren begeleiden 


Op 18-jarige leeftijd verhuisde Tako naar Amsterdam waar hij uiteindelijk erachter kwam dat de studie Sociaal Pedagogisch Werk echt het beste bij hem past als persoon. Tijdens de studie kreeg hij de handvaten en tools om zijn ervaringen om te zetten in de hulpverlening. Juist door zijn achtergrond kan hij zich goed verplaatsen in zijn cliënten; hij helpt hen met hun verdriet en praktische zaken. Inmiddels werkt Tako alweer 8,5 jaar met enorm veel passie als Jongerenbegeleider bij Streetcornerwerk. Het is de dankbaarheid van zijn cliënten die hem voldoening geeft! 


Visionair op het gebied van muziek

Muziek is altijd een belangrijke en constante factor geweest in het leven van Tako. Hij luistert altijd naar verschillende genres, van hiphop tot soul, van jazz tot deephouse en bepaalde Nederlandse muziek. Het moet hem raken. Op het gebied van muziek is hij dan ook een echte visionair. Het is zijn missie om Ethiopische, Sudanese, Oost-Afrikaanse en overige Afrikaanse klanken te verwerken in Afro-House muziek. Met deze vernieuwende sound hoopt hij zoveel mogelijk mensen te raken en dat het écht bij hen binnenkomt. 


Tako zit nog in de leercurve maar heeft de afgelopen maanden al flinke stappen gezet in het beats making process. Al jaren heeft hij de wens gehad om echt te leren en deze kans pakt hij daarom ook met beide handen. Wanneer Tako in dit rap tempo doorgroeit is er geen twijfel over mogelijk dat hij binnen 5 jaar een succesvolle muziek carrière heeft opgebouwd. 

AUDIO/ VIDEO

GET UPDATES BY EMAIL

Receive music news, playlists and videos in your inbox.

Copyright © 2000 - 2021 Minstrel Productions. All Rights Reserved.