EN / NL

FUNKY FRESH


Rapper FunkyFresh (echte naam: Franklin Nelom), een echte soul man uit het soul tijdperk, die op 9-jarige leeftijd vanuit zijn geboorteland Suriname naar Nederland kwam. Drie jaar later begon hij met rappen en kreeg al snel de bijnaam FunkyFresh; een naam die hem is bijgebleven en zijn muziek het beste omschrijft. Muziek is altijd een uitlaatklep voor hem geweest. In zijn jeugd keek FunkyFresh altijd op naar Amerikaanse rappers en begon hij ook Engelstalige muziek te maken. Vanuit daar is het balletje gaan rollen. 

Op zijn 15e besloot FunkyFresh mee te doen aan een HipHop show die gehouden werd in de Jan van Galen hal en dit bleek een groot succes. Hij bleef zichzelf verder ontwikkelen en ontpopte zich tot een volwaardig artiest. Door zijn populariteit in de buurt werd hij bestempeld als de eerste echte rapper van West.

Hip Hop Boom Bap

FunkyFresh is veelzijdig en van alle markten thuis als het gaat om Hiphop muziek. Zijn interesse is gevestigd op verschillende soorten muziek zoals Surinaamse, Amerikaanse en Caribische muziek. Zijn huidige focus is nu op de subgenre van Hiphop, genaamd Boom Bap in New york style. Boom Bap was vooral populair in de jaren ’90, maar wordt nog altijd gezien als de basis van hiphopmuziek. Met zijn muziek wil hij de Hiphop Youth hier in Nederland bereiken en deze oldskool vibes terugbrengen. 

Stay on top!

Onlangs bracht FunkyFresh een nieuw album uit samen met de muzikant Gripp. Samen met Minstrel als beatcreator en producer heeft Funky een EP Afgeleverd  vol van nostalgie! een ode aan het moment waar de liefde voor muziek  voor zowel  Funky Fresh als Minstrel is ontstaan. De klok is rond!


Want in  1986 waren deze 2 mannen samen de groep Scorpio in Amsterdam west begonnen. Om het feit dat ze beide natuurlijk schorpioen als sterrenbeeld hebben. Doormiddel van het creëren van de EP: Bboy Extravaganza Tour, wat weer reflecteert op de opkomst van de hiphop virus in NL in de jaren 80.  Met in het bijzondere de gelijknamige Hiphop Extravanganza in de Akhnaton,  herbeleven ze hiphop!

AUDIO/ VIDEO

EP: HIPHOP EXTRAVAGANZA TOUR

GET UPDATES BY EMAIL

Receive music news, playlists and videos in your inbox.

BOOK 

FUNKY FRESH

Copyright © 2000 - 2021 Minstrel Productions. All Rights Reserved.