Meet MINSTREL

EN / NL

MINSTREL


De Amsterdamse singer-songwriter Dherl Deekman alias Minstrel zingt als een moderne troubadour stadslegendes vanuit het hart over de schoonheid van het leven en de liefde. Maar ook de pijn, moeite en toewijding die met het leven en liefde gepaard gaan, lopen als een rode draad door zijn nummers. De EP 'Vlinders' is een mix van o.a. soul, jazz, reggae, het levenslied, blues en hiphop.


Met zijn eerste Nederlandstalige debuut-EP 'Vlinders' verkent Minstrel de ups en downs van het stadsleven. De EP bevat nummers zoals: 1. Vlinders; 2. Zomer; 3. Pak m’n hand en 4. Sterrenhemel. Met deze nummers heeft Minstrel zich verenigd met de Nederlandse taal door middel van ritme en gevoel. Voor inspiratie heeft hij geput uit de muziek uit zijn jeugd in de jaren 80 artiesten zoals, André Hazes; Frank Boeijen groep, Herman van Veen, Rob de Nijs en Doe maar, zij hebben toentertijd veel indruk op Dherl achtergelaten.


Tussen 2002 t/m 2006 was Dherl Deekman te zien als presentator van het schooltv-programma Basta op AT5. Na het behalen van zijn pedagogiek diploma heeft hij zich o.a. in de vorm van (stichting)Toekomst muziek gestort op het empoweren van jongeren in Amsterdam Zuidoost.


Nu staat Minstrel aan het begin van een nieuwe start! Met de komst van Covid is er veel veranderd in de wereld. Men wordt zich steeds bewuster dat wij mensen onderdeel van de natuur zijn. En geluid in zijn essentie, ook een natuurlijke krachtbron is. Sinds de begin der tijden waren wezen toegerust om trilling waar te nemen, om überhaupt te kunnen overleven. In andere bewoordingen het waarnemen van geluid is een waardevol goed! Doormiddel van Minstrel Productions wilt hij ook andere artiesten, die onder de Topclass Selection criteria vallen, te ondersteunen om het zelfde doel na te streven. Zodat we geluid kunnen blijven koesteren. For the love of music!

 


AUDIO/ VIDEO

GET UPDATES BY EMAIL

Receive music news, playlists and videos in your inbox.

Copyright © 2000 - 2021 Minstrel Productions. All Rights Reserved. 

Privacy and cookie policy